Haberler

Duygusal Zeka Ne Anlama Gelir?

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

“Duygusal zeka” bir insanın duygularının yer aldığı yetenekleri özetler. İnsanların duygularını tek başlarına veya toplum içerisinde nasıl algıladıkları ve nasıl ifade ettiklerini tanımlar.

Çocuklar kendi duygularının farkında oldukları ve diğer insanlarla iyi geçinebildikleri zaman zihinsel yeteneklerini daha iyi kullanabilirler. Eğer duygularına hakim olamazlarsa dikkat çekici davranabilirler. Bu da bazen ruhsal problemlere yol açabilir.

Henüz yeni doğmuş bir çocuk farklı duyguları algılayabilir ve ifade edebilir. Daha yaşamın ilk yılında, “birincil duygular” denilen duygular gelişir. Bu duygular kapsamında sevinç ve şaşkınlık, kızgınlık, korku ve üzüntü yer alır.

Çocuk yaşamının ikinci yılından itibaren “ikincil duygular” denilen duyguları geliştirir. Bu duygular kapsamında empati, utangaçlık, çekingenlik, imrenme, kıskançlık, gurur ve suçluluk bulunur.

Ayrıca diğer insanlarla birlikte olduğunda nasıl davranması gerektiğini de öğre-nir. Üçüncü ile beşinci yılları arasında çocuklar, kendilerini başkalarının yerine koymayı da öğrenirler. Böylece diğer insanları daha iyi anlayabilirler

Awesome Image

Kurumumuz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlıdır
Bahçe içinde 3 katlı binada hizmet vermektedir.
0-6 Yaş çocuklara hizmet vermektedir.
2003-04 Döneminde hizmete girmiştir.

Çalışma Saatleri

  • Paz-Cuma07:30-19:00
  • PazarKapalı

İletişim Bilgileri


  • Tunay Sok. NO:17 E
    5 Migros Alt Sokağı - Avcılar
  • (0212) 590 72 05
© 2019 Türk Lions Vakfı. All Rights Reserved. Designed By iletikom